Behind the scenes

Image

Vliegend make-up

Ik volg al lange tijd online trainingen op het gebied van high-end productfotografie. Een van de trainingen betrof “defying gravity cosmetics”, oftewel het tarten van de zwaartekracht met make-up.

het was de bedoeling om de make-up artikelen te laten “vliegen”. Aangezien het in de lucht gooien van deze producten niet echt een optie was heb ik ze op een glazen plaat gelegd en met behulp van een speciaal soort kneedbare was schuin/ rechtop gezet en vervolgens van bovenaf gefotografeerd.

Achter de schermen tijdens de Vliegende Makeup shoot, foto 1
Achter de schermen tijdens de Vliegende Makeup shoot, foto 2
Achter de schermen tijdens de Vliegende Makeup shoot, foto 3

In één keer correct belichten bleek niet mogelijk te zijn op deze wijze, door alle verschillende vormen van de producten en de verschillende hoeken waaronder de artikelen lagen opgesteld. Ik heb daarom een groot aantal verschillende foto’s geschoten, waarbij ik telkens de belichting optimaliseerde voor een (gedeelte) van de verschillende artikelen, vaak met behulp van witte tempex plaatjes om licht te reflecteren of zwarte stukjes papier om ongewenste reflecties weg te nemen.

Nadat ik alle foto’s had geschoten die ik nodig had voor deze compositie heb ik alle benodigde stukjes uit de verschillende foto’s samengevoegd in Photoshop. Verder heb ik alle artikelen zorgvuldig geretoucheerd, heb ik een achtergrond gecreëerd op basis van de kleur van de oogschaduw en heb ik een spiegeling op de ondergrond toegevoegd. Alles met elkaar ben ik ongeveer 3 avonden bezig geweest om dit resultaat te bereiken.

Achter de schermen tijdens de Vliegende Makeup shoot, foto 4
© 2022 Mark Lukens Contact