Behind the scenes

Gucci Guilty Perfume - Final

Gucci Guilty

Deze foto was één van mijn eerste projecten die ik deed op het gebied high-end productfotografie. Ik had specifiek gekozen voor dit flesje omdat deze enorm spiegelde en ik graag wilde leren hoe ik het licht goed kon sturen in dergelijke situaties. Als achtergrond zocht ik iets wat fonkelde omdat dit goed bij de edelsteentjes paste. Ik kwam op het idee om hiervoor gouden en zilveren kerstslingers te gebruiken. Dit viel nog niet mee… het was namelijk in de zomerperiode en probeer dan maar eens ergens kerstslingers te kopen… Uiteindelijk ben ik bij de hele familie en alle vrienden langs geweest om voldoende kerstslingers te lenen om de achtergrond mee te kunnen vullen.

Om het flesje van voor tot achter scherp in beeld te krijgen terwijl de achtergrond onscherp bleef was ik genoodzaakt om meerdere foto’s te maken en deze in Photoshop samen te voegen. Het flesje heb ik gefotografeerd op f/8 terwijl ik voor de achtergrond een opname op f/2.8 heb gemaakt.

Het flesje was dus enorm spiegelend. Om deze spiegeling weer te geven maakte ik gebruik van ‘gradients’ oftewel een verloop van lichte naar donkerdere delen, met behulp van smalle softboxen (stripbox) en diffuus schermen. Verder heb ik nog een aantal foto’s geschoten, onder andere één met een scherp gericht licht (door middel van een ‘snoot’ ) specifiek om de edelsteentjes mooi te belichten en een andere foto met een witte reflector achter het flesje om een mooie egale witte spiegeling te creëren op de gebogen dop.

Achter de schermen tijdens de Gucci Guilty shoot, foto 1
Achter de schermen tijdens de Gucci Guilty shoot, foto 2

Na het schieten van de benodigde foto’s heb ik de beelden samengevoegd in Photoshop en op deze wijze uiteindelijk tot dit resultaat gekomen. Na nog een paar uurtjes retoucheren was de uiteindelijke foto klaar.

Achter de schermen tijdens de Gucci Guilty shoot, foto 3
© 2022 Mark Lukens Contact